top of page

Del FITAG als Abismes

El passat 28 d’agost Increixendo vam representar Un dia qualsevol a la sala La Planeta de Girona, dintre del Festival Internacional de Teatre Amateur d’enguany (FITAG 2019). Hem de dir que vam sortir-ne molt satisfets i estem segurs que el públic, que va omplir la sala de gom a gom, també va gaudir de l’obra.

Fotografia CÀMERA ROSA

El dia 31, també en el marc del FITAG, es va presentar el programa pilot de “Pecats i mortals”, una sèrie de ficció produïda per Kinema Girona, i que compta amb la participació de la gent d’Increixendo, a banda d’altres intèrprets de diferents grups i escoles de teatre de les comarques gironines. Tal com diu Joan Roura, autor del guió i director de la sèrie “hem planificat un pla de rodatge en base a la realització d’un programa pilot de mostra, com a primera experiència per avaluar l’organització, el pla de treball i la futura continuïtat de la sèrie local. El programa pilot parteix de deu seqüencies triades aleatòriament de la bíblia general de la sèrie, localitzades en espais naturals de Sant Pol de Mar, Sant Gregori i la Vall de Llémena.” Val a dir que en aquest capítol pilot hi apareixen també com a figurants diverses persones de Sant Gregori.

D’altra banda, de cares a finals d’any estem preparant una proposta teatral contra les violències de gènere amb el títol genèric d’Abismes, amb diverses peces curtes que incideixen sobre aquesta lacra que, malauradament, encara estem lluny d’erradicar. Tot plegat en un ambient íntim i recollit, amb aforament limitat. Serà la tercera vegada que el grup portem aquesta temàtica a l’escenari: l’any 2012 va ser Amb veu de dona i el 2014 Dones, l’altra cara del mirall.

(Article publicat a la revista 7en1. Tardor 2019)

bottom of page