top of page

... i bones festes


“D'uns anys ençà, les violències masclistes, i especialment les violències sexuals, s'han situat al centre de les notícies, les xarxes socials i, fins i tot, de les festes majors dels nostres pobles i ciutats. Aquestes violències contra les dones, tradicionalment invisibilitzades, han sigut exposades públicament per les seves supervivents per denunciar un sistema patriarcal que ens oprimeix, ens silencia i ens mata. S'ha posat en evidència que el problema no són els espais públics, els locals d'oci o les festes populars, perquè aquestes violències masclistes també les patim als nostres llocs de feina i a casa. “

Així comença el manifest institucional d’enguany per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Amb el propòsit d’aportar el nostre gra de sorra en la lluita contra aquesta terrible xacra, Increixendo vam portar a La Pineda ABISMES, una proposta teatral conta les violències de gènere. Les quatre representacions, els dies 30 de novembre i 1 de desembre, van ser un èxit en tots els sentits: de públic, amb totes les entrades exhaurides, i artístic per la qualitat assolida per tot el grup.

Tal com ens va fer arribar la direcció de FITAG, es tractava d’uns textos difícils, arriscats i emotius però molt necessaris en la lluita i denúncia de la violència contra totes les dones del món!.

Per part nostra, no podem estar més satisfets de tot plegat, més si tenim en compte que la recaptació, gestionada per l’Associació de Dones de la Vall, es destinarà íntegrament al projecte solidari PATI (Pisos d’Acollida Temporal per la Inclusió) de Càritas Girona, gràcies al qual dones i mares amb fills a càrrec que pateixen precarietat econòmica severa, conviuen, de manera temporal, en pisos compartits.

Malgrat aquesta crua i trista realitat, no podem estar-nos de desitjar a tothom unes bones festes i un bon any nou.

(publicat a la revista 7 en 1, desembre 2019)

bottom of page